Bănci din alte state UE

Depozitele deschise la sucursalele băncilor din state membre ale Uniunii Europene sunt garantate în țările de origine. În România își desfășoară activitatea nouă astfel de sucursale, conform Registrului Instituțiilor de Credit al BNR, la data 01.02.2019.

ING BANK N.V. AMSTERDAM - Sucursala București
BNP Paribas Fortis SA/NV Bruxelles - Sucursala București
BLOM BANK FRANCE S.A. PARIS - Sucursala România
CITIBANK EUROPE PLC, DUBLIN - Sucursala România
TBI Bank EAD Sofia - Sucursala București
ALIOR BANK SA VARȘOVIA - Sucursala București
BNP PARIBAS PERSONAL FRANCE S.A. PARIS - Sucursala București

BNP Paribas S.A. PARIS - Sucursala București

Sucursalele din România ale băncilor din alte state membre ale Uniunii Europene participă la schemele de garantare din țările de proveniență.
FGDB asigură plata compensațiilor către deponenții acestor sucursale, în numele schemelor de garantare din statele de origine. Plata compensațiilor se face conform instrucțiunilor primite din partea schemei de garantare a depozitelor din statul membru de origine, dar dupa ce aceasta pune la dispoziția FGDB finanțarea necesară.
Plata compensațiilor se face în moneda în care a fost acordata finanțarea de către schema de garantare a depozitelor din statul membru de origine. Cooperarea dintre schemele de garantare a depozitelor din statele membre UE,   în ceea ce privește plățile transfrontaliere este reglementată de Acordul multilateral EFDI de cooperare între schemele de garantare a depozitelor, la care FGDB a aderat  în noiembrie 2016.


FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR BANCARE