Lucrarea premiată
Lucrarea premiată
2024
PREMIUL CONCURSULUI
Ionuț-Andrei PRICOP
· The impact of education on citizens' economic security: evidence from European Union countries
· PhD Student, Alexandru Ioan Cuza University of Iași
MENȚIUNE
Madalina-Andreea VRABIE
· What drives the cost of green bonds in European markets? ESG implications for the Green Deal
· Master Business Analytics - The Bucharest University of Economic Studies
2023
Câștigătorul concursului este Florina BURDET, doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca, România) și la Universitatea Clermont-Auvergne (Clermont-Ferrand, Franța), cu eseul The Price of Prosperity: Analysing the Impact of Asset Price Changes on Durable Consumption in Former-Communist EU Economies
În cadrul acestei ediții au fost oferite și două mențiuni pentru:
Andreea STANCEA, doctorand Sociologie în cadrul SNSPA București, cu eseul Fostering Financial Stability: The Impact of European Elections on Bond Markets;
Adeline-Cristina COZMA, doctorand la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, cu eseul The Moderating Role of Tourism in the Impact of Financial Crime on Deforestation.
2022
2021
- Cecilia ȘELARU, student doctorand în Economie în cadrul Școlii de Studii Avansate a Academiei Române pentru eseul Sovereign risk connectedness in the European Union: examining the impact of ECB’s policy announcements
- Ioana FĂRCAȘ, student doctorand în anul 2 in cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Economice și Gestiunea Afacerilor pentru eseul The Impact of Culture on Government Interventions in the Banking Sector
- Maura BOBICEANU, student doctorand în anul 1 la în cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Economice și Gestiunea Afacerilor pentru eseul Impactul pandemiei de coronavirus asupra performanței sectorului bancar din Uniunea Europeană
2020
2019
Nicu SPRINCEAN, doctorand in finanțe la Școala Doctorală de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este câștigătorul marelui premiu al ediției 2019 a Concursului Costin Murgescu pentru cercetare in economie. Lucrarea sa, Cyclical Behavior of Systemic Distress in the Banking Sector: An Empirical Investigation, a primit din partea juriului cele mai mari note.
Ediția de anul acesta a concursului a fost dedicata centenarului nașterii profesorului Costin Murgescu. În semn de omagiu pentru generozitatea cu care a împărtășit tinerilor economiști experiența sa, anul acesta organizatorii au decis să acorde și două mențiuni. Câștigătorii lor sunt:
Mădălina (Avram) ZAMFIR, doctorand în cadrul Școlii Doctorale Economie I, Academia de Studii Economice, București, pentru lucrarea Poverty and inequality in Romania: an overview after a decade of EU membership.
și
Stoica Marian-Fernando a absolvit Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academia de Studii Economice, București, iar în prezent este student în anul al doilea în cadrul programului de master DOFIN. A primit mențiune pentru lucrarea Modeling and forecasting the EUR/RON & USD/RON exchange rates volatility using GARCH family models.
2018
Olga BODRUG este câștigătoarea celei de-a șaptea ediții a Concursului Costin Murgescu
Lucrarea sa, The analysis of KPIs of public debt management in Romania and the possible effect to fiscal insurance, a primit din partea juriului cele mai mari note.
Olga BODRUG este masterand anul I la Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
Lucrările înscrise în concurs au fost supuse unei testări internaţionale antiplagiat. Criteriile de evaluare au fost: originalitate (40%), logica argumentelor (30%), concluzii (15%), stil (15%).
Concursul dorește să ofere o șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile socio-economice și politice contemporane, indiferent cărei școli de gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.
Lucrarea poate fi consultată integral în secțiunea site-ului dedicată Concursului Costin Murgescu.
2017
Câștigătorul celei de-a șasea ediții a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie
Ioan- Gabriel STAVRE este câștigătorul celei de-a șasea ediții a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie. Lucrarea sa, Testing the Three Vicious Circles of the Romanian Economy: A Novel Approach, a primit din partea juriului cele mai mari note.
Ioan- Gabriel STAVRE este înscris în programul DOFIN (Doctoral School of Finance and Banking) al Academiei de Științe Economice din București.
La concurs, conform regulamentului de participare, s-au înscris studenţi cu cetăţenie română, sub 31 de ani, urmând un program masteral sau doctoral la o universitate din România sau din străinătate, care au trimis eseuri pe teme de macroeconomie sau discipline adiacente, redactate în limba engleză.
Lucrările înscrise în concurs au fost supuse unei testări internaţionale antiplagiat. Criteriile de evaluare au fost: originalitate (40%), logica argumentelor (30%), concluzii (15%), stil (15%).
Concursul dorește să ofere o șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile socio-economice și politice contemporane, indiferent cărei școli de gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.
Lucrarea poate fi consultată integral în secțiunea site-ului dedicată Concursului Costin Murgescu.
2016
Câştigătorul Concursului Costin Murgescu pentru cercetare în economie - ediția a cincea
Andrei-Florin Crețu este câștigătorul celei de-a cincea ediții a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie. Lucrarea sa, Income inequality in Romania: a comprehensive assessment a primit din partea juriului cele mai mari note. Andrei-Florin Crețu este înscris în programul DOFIN (Doctoral School of Finance and Banking) al Academiei de Științe Economice din București.
La
concurs, conform regulamentului de participare, s-au înscris studenţi cu
cetăţenie română, sub 31 de ani, urmând un program masteral sau
doctoral la o universitate din România sau din străinătate, care au
trimis eseuri pe teme de macroeconomie sau discipline adiacente,
redactate în limba engleză.
Lucrările înscrise în concurs
au fost supuse unei testări internaţionale antiplagiat. Criteriile de
evaluare au fost: originalitate (40%), logica argumentelor (30%),
concluzii (15%), stil (15%).
Concursul dorește să ofere o
șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile
socio-economice și politice contemporane, indiferent cărei școli de
gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.
Lucrarea poate fi consultată integral în secțiunea site-ului dedicată Concursului Costin Murgescu.
2015
Lucrarea premiată la ediția 2015 a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie este Emigration impact on the Romanian economy in the context of the most recent economic and financial crisis scrisă de Costin-Alexandru Ciupureanu, student doctorand la Facultatea de Cibernetică și Statistică și Informatică Economică a Academiei de Științe Economice din București.
FELICITĂRI!
Câștigătorul pe 14 decembrie 2015 la Institutul de Economie Mondială